Kardeşler Restoran | Saç Tava (Aksaray Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

Saç Tava (Aksaray Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

(Bir Kişilik)

  • 180 gram kuşbaşı et
  • 15 gram kuyruk yağı
  • 8 gram tuz
  • 10 gram sarımsak
  • 55 gram sivri biber
  • 80 gram domates
  • 4 gram pul biber
  • 4 gram kekik

Saç Tava (Aksaray Usulü) Tarifi Yapılışı

Önce kuyruk yağını kavuruyoruz. Sonra kuşbaşı eti saca koyuyoruz. Et pembeleştikten sonra sarımsak ve sivri biberi ekliyoruz. 5 dakika kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş domates, pul biber ve kekik ilave ediyoruz. Orta derece ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Ortalama pişme süresi 10 ile 12 dakika arasıdır.
😊😊Afiyet olsun
♥😋Sevgi ile Birleşen Lezzet

Rezervasyon İçin Ara